Quality Wine

Mikasa

DSV
Nr. 4 Alina Sode og nr. 7 Julie de Blanck i en blokade (Foto: Foto Hansen)
Januars gode start for Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder er, efter sejren over det jyske flagskib ASV Elite, blevet fulgt op med endnu to sejre. Den ene af disse var landspokal kvartfinalen d. 23. januar, som blev vundet overbevisende 3-0 over VK Vestsjælland, hvorved vi kvalificerede os til Final-4, som afvikles i Aarhus d. 21.-22. Februar. Lige så overbevisende blev 3-0 sejren i Volleyligaen over Fortuna Odense, som d. 1. februar måtte tage hjem med et nederlag i bagagen.

I kvartfinalen mod VK Vestsjælland lagde vi os i front fra start i alle tre sæt. Der blev lagt ud med 100% vindere på de første fem angreb og så var vi foran med 6-1. Sille Hansen stod for fire af disse flotte angreb og også sine efterfølgende angreb udnyttede hun til point og kunne ret imponerende gå fra banen med fuld udnyttelse på alle angreb. Servemodtagningerne var generelt rigtig gode og var med til at bringe første sæt hjem med 25-19.

Nr. 1 Eva Bang i en hævning (Foto: Niklas Persson)I de to næste sæt var vi også godt spillende. Hæver og anfører Eva Bang, som efterfølgende fik TimeGruppen prisen som bedste spiller, brugte sine angribere godt. Sofia Bisgaard lå atter med en flot kill-procent og Jaime Kosiorek var sikkerheden selv med ti point på tolv angreb i de to sæt og gav dermed sit bidrag til de to sæt der sluttede 25-18, 25-15.

Med sejren har vi sikret os mulighed for at forsvare vores pokalmesterskab ved Final-4, hvor vi i semifinalen har trukket Holte IF. De to hold har mødt hinanden i de seneste fire pokalfinaler og i seks ud af de syv seneste finaler. I år kommer det store brag i semifinalen og der er altså et af holdene der ikke vil være en del af den finale der skal spilles d. 22. februar, mod en modstanderen der enten vil være Gentofte Volley eller den aarhusianske arrangør ASV Elite.

På førstedagen i februar måned var Fortuna Odense Volley på besøg i Brøndby og igen blev det til en overbevisende sejr til vores piger. Som følge af sygdom var truppen noget begrænset og vi måtte undvære Sille Hansen som ellers havde udmærket sig så godt i pokal kvartfinalen. Pigerne var meget fokuseret på opgaven og på nær syv servefejl, som var med til at skæmme indtrykket af første sæt, var der stort set ikke en finger at sætte på indsatsen. Sofia Bisgaard scorede flittigt ved nettet og til trods for servefejlene kunne vi gå ud af første sæt med 25-18.

I andet sæt var det især de to centerangribere, Julie de Blanck og Mette Breuning der kom i spil, godt hjulpet på vej af hæver Eva Bang, som efterfølgende modtog gave fra Grey Matter som bedste spiller. Julie vandt alle sine fire angreb og Mette kunne præstere det samme antal på et enkelt forsøg mere. Det ser heldigvis ud til at Mette nu har overvundet sin skulderskade.

I tredje sæt scorede Jaime Kosiorek 100% på seks angreb og var kraftigt medvirkende til at vi kunne bringe os i front med 8-2, Alina Sode gav med nogle vindere, sit bidrag frem til 13-4 og herefter præsterede Sofia Bisgaard en fantastisk serveserie på ikke mindre end ni server, hvoraf tre var esser og også resten af serverne voldte Fynboerne store problemer. Vi gik til 22-6 og lukkede kort efter kampen med de overbevisende cifre 25-8.

Vi fastholder dermed vores 2, plads i ligaen. En placering der skal forsvares når vi på udebane i Kildeskovhallen, lørdag d. 8. februar kl. 17.00 skal møde rækkens nummer 3. Gentofte Volley.