TrineTereseJulie01Det har været en travl uge for Brøndby Volleyball Klubs bedste damehold. Lørdag d. 9. januar blev det til en 3-1 sejr over Volleyligaens nr. 6, Elite Volley Aarhus. Torsdag d. 14. januar blev det til en3-0 sejr over ligaens nr. 4, Amager VK og allerede to dage efter, om lørdagen d. 16. januar var der kamp i Øresundsligaen, hvor det var svenske Gislaved der måtte rejse hjem med et 0-3 nederlag.

Hvor det i kampen mod Aarhus godt kunne se ud som om at der var slappet lidt for meget af i juletræningen og at angrebet var præget af løst krudt, var der i ugens to efterfølgende kampe absolut puttet skarp ammunition i kanonerne. Paulina Hougaard-Jensen sørgede med to serveesser og yderligere en god serv, for at bringe os på 4-1,. Hun var ligeledes sammen med sin centermakker, Dominique Thompson dominerende ved nettet, hvor de begge vandt mange point i angrebet. Angreb der var sat i gang af en sikkert spillende Deme Morales, som Amager uden held forsøgte at serve væk. Efter en periode midt i sættet, hvor Amager fik kontakt ved 13-13, blev der igen trukket fra og det var igen Paulina der med en god serv lagde grunden til et ryk fra 21-18 til 25-18.

I andet sæt ændrede Amager servetaktik og servede nu primært mod Rikke Larsen. Dog uden større succes, da også Rikke havde en sikker dag i modtagningen. I angrebet fortsatte Eva Bang med at benytte centerangrebet, men også vores norske landsholdsspiller, Julie Mikaelsen, havde stor effektivitet i angrebet, hvor hun vandt syv ud af de ti angreb hun havde i sættet. Dette suppleret med en serv der pressede Amager maksimalt, var med til at hun efterfølgende modtog gave fra Grey Matter, for kampens spiller. En  pris der hos Amager gik til en godt spillende Asta Kjærgaard. Et afgørende ryk, tog vi i Evas serv, hvor hun med fem pressede server bragte os på 14-8. En føring der blev yderligere udbygget hen mod sættets afslutning på 25-17.

Også i tredje sæt lagde vi bedst fra start og kom til en 16-11 føring, men Amager havde på ingen måde givet op og kæmpede sig tilbage i sættet og kom på 23-24, da de overlevede den første matchbold. Spændingen varede dog kort, da kampens spiller Julie Mikaelsen bragede det næste angreb i gulvet til 25-23. Med sejren fastholder vi førstepladsen i volleyligaen.

Fredagen bød på en let gang træning, hvor der heldigvis ikke var behov for de store justeringer inden lørdagens kamp mod Gislaved. Gislaved ligger på sidstepladsen i den dansk-svenske Øresundsliga, så på papiret burde det ikke give problemer, men da det første indbyrdes opgør var resulteret i en snæver 3-2 sejr til, var der alligevel en pæn respekt over for opgaven. Men til forskel for den første kamp, som lå meget tidligt på sæsonen, hvor vi endnu ikke var spillet ordentligt sammen, er det nu en velsmurt maskine, hvor de enkelte dele passer pænt ind i hinanden. Det var således en fuldstændig anderledes kamp end den gang i oktober. Vi kom foran fra start og en forholdsvis begrænset føring blev i Dominique serv udbygget fra 13-9 til 19-9 og i rotationen efter lagde Evas serv grunden til de overbevisende slutcifre 25-12. Laura Kjelstrup, som efterhånden er kommet sig fuldstændigt over sin skade, blev i kampens to første sæt prøvet som libero og det gjorde hun med stor succes. Hvilket blandt andet kan ses af det faktum, at Eva havde gode muligheder for at spille det hurtige spil på midten til Paulina og Dominique.

Der var ingen grund til at risikere at ødelægge den gode rytme holdet var kommet ind i, så, Jens Bang gav i andet sæt genvalg til de spillere der havde gjort det så godt i første sæt. Dominique fandt igen Gislaveds svage punkter med sin serv og vi kom til en 7-2 føring. Midt i sættet blev der foretaget flere udskiftninger. Først blev der skifte hæver, så Sigrid Friis Christiansen overtog styringen efter Eva. På centerpladsen blev Dominique erstattet af Terese Ammundsen og Trine Kjelstrup på kanten, blev skiftet med Daria Wozniak. De tre indskiftede spillere faldt hurtigt ind i rytmen. Daria vandt sine to angreb og supplerede yderligere med to serveesser. Julie Mikaelsen havde endnu en god dag og modtog for dette igen en gave fra Grey Matter. Støt og roligt øgede vi til endnu en knusende 25-12 afslutning.

I tredje sæt var jævnbyrdigheden noget større. Gislaved lagde ud med at føre sættet og hold denne føring frem til 12-12, hvor vi tog over. Der blev gennem gode angreb af især Trine og Paulina skabt et lille hul og sættet kunne lukkes med 25-22. Dermed har vi udbygget vores føring i Øresundsligaen, så vi nu er syv point foran nummer to.

Næste opgave er på udebane mod Lyngby Volley d. 24. januar og i weekenden efter skal der kæmpes om Nordic Club Championship i finalestævnet, hvor modstanderne er de to norske klubber Randaberg og Oslo KFUM, samt de svenske mestre, som er værter for mesterskabs finalen.

Paulina01For Paulina havde kampen mod Gislaved stor vigtighed, da et af de førende college i USA havde sendt en coach over for at vurdere hendes evner, med henblik på en fire års aftale. Det blev absolut en optræden hun kunne være bekendt. Syv vundne angreb på otte hævninger samt fem pointgivende blokader vidner om et vores 19-årige talent har et højt niveau. Det vil selvfølgelig være et tab for os hvis aftalen går i orden, men i Brøndby vælger vi at være stolte over at kunne udvikle spillere der kan være attraktive i lande med et langt højere niveau end det danske.