Nr. 10 Deprece Washington i et angreb (Foto Vislerphoto)
De regerende Danmarksmestre fra Brøndby Volleyball Klub tog det første skridt mod årets DM-finale, da de lørdag d. 23. marts slog det jyske førerhold Elite Volley Aarhus (EVA) i en sikker 3-0 sejr.

Fra start så det ellers ud til at vi ville få store problemer og måske endda ikke ville kunne leve op til favoritværdigheden. EVA tog føringen på gode server der voldte vores servemodtagning store problemer og i angrebet blev der lavet en del fejlslag, som var med til at bringe EVA til en solid føring på 15-8. En indskiftning af Alina Sode gav større stabilitet i servemodtagningen, og flere gode forsvarsaktioner. EVA´s fremrykning blev stoppet, men hullet op til dem forblev konstant indtil anfører Eva Bang ved stillingen 16-20, bragte balance i regnskabet da hun med gode server pressede EVA så hårdt, at det der kom retur var overkommeligt og vi kunne komme på 20-20 og to rotationer efter var første sæt hjemme med 25-22.

Nr. 4 Alina Sode i en forsvarshandling (Foto Vislerphoto)Alina Sode blev på banen i andet sæt og lagde med en nærmest perfekt servemodtagning grunden for et angrebsspil der var nået nye højder i forhold til det noget svingende første sæt. vores frygtindgydende centerspil kom for alvor i spil og Mette Breuning og Taylor Alexander, stod for syv spektakulære angrebspoint. Manuela Johnsen stod midt i sættet for en effektiv servestime der bragte os afgørende i front, da hun servede fra 14-10 til 18-10 og det var også hende der sammen med Deprece Washington, som modtog gave fra Grey Matter som bedste spiller, var de dominerende spillere på kanterne. Føringen holdt frem til sættets afslutning ved 25-15.

Det gode spil blev ført med over i tredje sæt, hvor vi hurtigt tog føringen, som støt og roligt blev udvidet indtil den var størst ved 19-11. EVA fik stabiliseret sit spil og var tæt på at bringe fornyet spænding ind i kampen, da de gik fra 15-22 til 19-22, men det var for sent og vi kunne tage sættet med 25-20.

Med sejren fik vi en god start på semifinaleserien, som spilles bedst af fem kampe. Onsdag aften d. 27. marts spilles den anden semifinale i Aarhus og skulle en sejr gentages her, har vi chancen for at spille os i DM-finalen, når den tredje semifinale spilles på hjemmebanen i Stadionhal 1, på lørdag d. 30. marts kl. 13.00.