Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Nr. 7 Emily Betteridge og nr. 12 Mette Breuning - kampens spillere (Foto: Jens Bang)Brøndby Volleyball Klubs Volleyliga kvinder tog et vigtigt skridt i bestræbelserne på at komme i DM-finalen, da de fredag d. 16. marts på udebane slog Amager VK i en overbevisende 3-0 sejr. Langt hen ad vejen, så det dog ud til at kampen blev væsentlig tættere og det var først mod slutningen af hvert sæt, at vi for alvor fik sat trumf på.

Spændingen op til kampen var stor, da vi i den sidste grundspilskamp havde lidt et 2-3 nederlag, til netop Amager VK. Det gav selvfølgelig anledning til en masse videokiggeri og spillet er blevet justeret derefter.

Amager kom bedst fra start. Godt bakket op af et hjemmepublikum, som var så talstærkt at der måtte bæres ekstra stole frem, kom Amager med et godt servepres på 8-5. Amager havde et godt markforsvar og det lykkedes kun nogle få gange for vores angreb at trænge igennem. Langsomt kom vi i gang. Først var det Deprece Washington der begyndte at vinde sine angreb og derefter trådte Trine Kjelstrup i karakter. Efter en start, hvor Trine noget usædvanligt kun havde vundet et ud af syv angreb, gik hun ind i en stime, som rakte ind i andet sæt, hvor hun vandt ti angreb i træk. Vifik i Deprece Washingtons serv, kontakt ved 12-12 og de to hold fulgtes ad indtil Mette Breuning ved stillingen 18 -18 servede os til en føring på 23-18 og kort efter stod den 25-19.

Trine KJelstrup var godt inde i sin pointgivende angrebsstime og samarbejdet mellem hæver Emily Betteridge og centerangiber Mette Breuning kørte perfekt. Mette vandt således imponerende 13 ud af 15 angreb og de to spilleres gode samarbejde resulterede da også i en delt TimeGruppen pris som kampens spiller(e). Vi var kommet anderledes godt fra start end i første sæt og de øgede støt føringen frem mod slutcifrene 25-17.

I tredje sæt kom Amager godt igen. De vandt flere af de lange seværdige dueller, som begge hold havde stor ære af og de holdt en mindre føring frem til 11-11, hvorfra de to hold kørte parløb frem til 14-14. Amager tog et ryk til 17-14, men herefter vandt vi serveretten og på de sidste tre rotationer i kampen gik de på 19-17, 22-18 og 25-19.

Første sejr i semifinaleforløbet, som spilles bedst fem kampe var en realitet. Pletten fra den sidste grundspilkamp var vasket væk og selvtilliden er vendt tilbage i truppen. Programmet stod herefter på en let søndagstræning, inden de går løs igen mandag d. 19. marts kl. 20.00 i Stadionhal 1, hvor de to hold mødes i 2. semifinale. 3. semifinale spilles samme sted fredag d. 23. marts kl. 20.30. Skulle Amager løbe af med sejren i én eller begge kampe, er der kamp igen i Amager d. 25. marts og eventuelt d. 27. marts i Brøndby.
Brøndby VK´s 2. hold i 1. division (Foto: Lars Rasmussen) Nr. 10 Manyella Johnsen og nr. 9 Sille Hansen i en blokade (Foto: Lars Rasmussen)I klubben har man andet at glæde sig over end succesen på Volleyligaholdet. Klubbens 2. hold som ligger i 1. division består således for en stor dels vedkommende af unge talenter, hvoraf flere også er indlemmet i Volleyligatruppen. De er nyoprykkere i 1. division og har skullet vende sig til det noget højere niveau og tempo og startede således med en del tætte kampe, men uden sejre. Som sæsonen er skredet frem har det unge hold udviklet sig markant under Holger Schultz kyndige ledelse, godt støttet af de to Volleyligaspillere Deprece Washington og Megan Rosenlund samt holdleder og assisterende træner Brian Culmsee. Den flotte udvikling har resulteret i, at de har sluttet sæsonen af med fire sejre på stribe og kronen på værket var da de lørdag d. 17. marts i sæsonens sidste kamp, slog topholdet Gentofte Volley, som fra næste sæson formodentlig vil være at finde i Volleyligaen. Imponerende præstation af de unge talenter, hvoraf nogle kun er 15 år. Blandt andet Tajma Muharemovic, som er back-up hæver på Volleyligaholdet og Sille Hansen, som blev kampens spiller og som netop er udtaget til DU19 landsholdstruppen.