Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Nr. 6 libero Laura Kjelstrup i en forsvarshandling (Foto: Flemming Patulski Nielsen)
Træerne vokser ikke ind i himlen siger et gammelt ordsprog og det så længe ud til at være noget som Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder måtte sande, da de lørdag d. 5. december mødte de danske mestre fra Holte.

Efter en stime på tre sejre - den ene i landspokal kvartfinalen mod Ikast, så det længe ud til at Holte skulle slå skår i glæden, men i et imponerende comeback, fik vores piger med en viljestærk indsats vendt kampen og tog sejren 3-2 i en nervepirrende afslutning.

Holte som før dagens havde vundet sæsonens syv første ligakampe, så på ingen måde ud til at ville smide deres status som ubesejrede. De fik sat et højt servepres og vi havde svært ved at vinde boldene mod et levende Holteforsvar og det blev kun til fem vundne angreb i et sæt der blev tabt 25-15.

Vi kom noget bedre med i kampen i starten af andet sæt og fik med godt angrebsspil af Sofia Bisgaard og Lucia Babic skabt en føring på 9-6, men vi gjorde det svært for os selv, ved at lave vores fjerde servefejl til Holteføring 10-9. Vi hang dog stadig på indtil 17-16, hvor Holte skabte et hul til 21-16 og udbyggede videre frem til 25-18.

Nr. 9 Sille Hansen og nr. 12 Mette Breuning i en blokade (Foto: Flemming Patulski Nielsen)Det var svært at tro på at kampen skulle vende, men viljen hos pigerne var stor. Vores 18-årige talent Sille Hansen var totalt upåvirket at situationens alvor, da hun lagde ud med to angrebspoint og det samme antal i blokaden og vi kunne i Lucia Babics serv rykke fra 4-3 til 9-3. En føring som Sille også havde stor andel i at udbygge videre da hun med et godt servepres lagde grunden til en 12-5 føring. En stor del af succesen skyldtes godt forsvarsarbede af libero, Laura Kjelstrup og at vi for alvor havde fået sat blokaderne rigtigt i forhold til Holtes angribere. Ikke færre en syv point blev i tredje sæt hentet hjem via blokaderne en del af disse, efter at Lucia Babic havde presset Holtes servemodtagning i bund med en stime der gik fra 20-15 til 24-15 og og efter et point til Holte tog vi sættet med 25-17.

Holdet var som forvandlet og sættet havde skabt ny energi og tro på egne evner. Efter at Holte havde taget de første par point i fjerde sæt, sørgede Sofia Bisgaard i en stime der indeholdt to esser, at bringe os i front med 5-2. Julie de Blanck havde ligeledes en stærk serv, som lagde grunden til 10-3 og den største føring havde vi ved 18-9. Lucia Babic havde en stor del af æren for denne føring ved at lave point på fem af Tajma Muharemovics fremragende hævninger. Holte virkede rystede og lavede en del slagfejl, men i Nikoline Mogensens serv fik de fat igen, da hun servede til 14-18. Vi hold dog hovedet koldt og fik sætbold ved 24-22, som Holte overlevede, men i næste bold tog vi sættet med 25-23.

Som så mange gange før mod vores ærkerivaler, skulle vi ud i det afgørende femte sæt. Julie de Blanck som gennem hele kampen havde været en levende mur ved nettet, steppede yderligere et trin op og stoppede i femte sæt ikke færre end syv af Holtes angreb. Fire af disse direkte til point. Vi kom på 4-0, byttede banehalvdel ved 8-3 og fortsatte til 10-3, før Holte begyndte at gnave af forspringet. Endnu en gang var det en Mogensen der stod for serven, men denne gang lillesøster Mikala Mogensen. Vi fik stoppet blødningen, men nu med en føring der var skrumpet til 10-9. Holte fik kontakt ved 13-13 og fik matchbold ved 14-13 og igen ved 15-14. Sille Hansen modtog matchbolden perfekt og Tajma Muharemovic lagde bolden op til Sofia Hansen, som bragede den ind i Holtes blokade og videre ud af banen til 15-15. Hvorefter vi tog de to sidste point til sejren på 17-15, på gode blokader af først Julie de Blanck og derefter Lucia Babic.

Det var en utrolig vigtig sejr for os, i bestræbelserne på at genvinde noget af det terræn vi har mistet i en noget skuffende sæsonstart og vi har nu kæmpet os op på en 2. plads. Næste kamp er mod VK Vestsjælland på udebane d. 13. december.