Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Kampens spiller od ASV Elite, nr. 12 Mette Breuning (Foto: Flemming Patulski Nielsen)
Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder har haft en stor udskiftning i truppen og det kan mærkes på banen, hvor det ikke er blevet til sejr i de første kampe. Truppen er kommet sent på plads og enkelte har endnu ikke fået spilletilladelse. Det har naturligt nok gået ud over samspillet på banen og der har været en del misforståelser, men når dette er sagt, skal det også nævnes at der på flere områder har været klar fremgang i spillet, som dog endnu ikke har resulteret i de ønskede resultater.
I kampen d. 17. oktober mod Holte IF som i sidste sæson vandt sølv, var det Holte der fik revanche efter at vi i sidste sæsons finaleserie vendte et truende nederlag til et dansk mesterskab. I denne sæsons kamp, må det erkendes at det var Holte der med stabilt spil kørte en 3-0 sejr hjem, godt hjulpet af en del peronlige fejl hos os.
 
Holte lagde ud med et solidt servepres, som holdt os fra at lave effektive angreb og det var kun Mette Breuning, der for alvor var farlig ved nettet i første sæt og Holte kunne trække fra til de overbevisende cifre 25-15.
 
Kampens spiller mod Holte, nr. 3 Matthildur Einarsdottir (Foto: Flemming Patulski Nielsen)Servemodtagningen blev noget bedre i andet sæt, uden på noget tidspunkt at være prangende, men en godt kæmpende hæver, den islandske landsholdshæver Matthildur Einarsdottir, som efterfølgende blev kåret som kampens spiller for Brøndby, fik bedre muligheder for at udnytte sine angribere hvoraf Evelina Rutkovska med fire vinderslag havde sit bedste sæt. Spillet flød bedre, men der var stadig flere fejl end på Holtes banehalvdel og Holte kunne med 25-17 tage andet sæt.
 
I Tredje sæt valgte vores træner Gianluigi Proto at flytte Mette Breuning fra den vante centerplads og ud på hørekanten og dette samtidig med at Holte nu også begyndte at lave fejl var medvirkende til at vi nu kom langt bedre med i kampen. Som erstatning for Mette Breuning på centerpladsen blev valgt den færøske landsholdsspiller Súsanna Ludvig, som først var kommet til truppen tre dage tidligere. Det hurtige centerangreb var derfor endnu ikke blevet timet optimalt, men til gengæld var der yderst lovende takter i både blokade og serv, hvor hun stod for en servestime fra 16-17 til 20-17, der indeholdt to esser. Holte fik kontakt igen ved 21-21 og var også bedst i afslutningen hvorved de vandt tredje sæt med 25-22.
 
Fem dage senere skulle vi så møde det århusianske hold ASV Elite. Der var i de mellemliggende dage arbejdet hårdt i hallen på at få aftalerne på plads i især servemodtagningen og der var da også en markant fremgang i spillet. Modtagningen med libero Isabella Nilsen som krumtap, kom godt op til hæver Matthildur Einarsdottir, som fik sat nogle gode angreb op til kampens spiller for os, Mette Breuning som fra start var sat på højrekanten og på den anden kant havde den 19-årige Evelina Rutkovska nogle gevaldige brag. Abby Feyereisen skabte med en god serv ro på spillet da hun med en flot stime bragte os i front med 7-2. Mette Breuning fulgte op med en lige så god serv, som lagde godt pres på de jyske kvinder og vi kom på 12-3. Herfra kom ASV bedre med i spillet, men vi holdt føringen og vandt sættet med 25-18.
 
I andet sæt havde vi noget sværere ved at score point og ASV fik en føring på 11-5, inden Súsanna Ludig med en effektiv springserv skabte balance i regnskabet med 11-11. Et godt kæmpende ASV-mandskab trak igen fra og sluttede sættet med en gevinst på 25-18.
 
Det var tydeligt at vendingen i spillet gav nervøsitet på vores side og ASV var ikke sen til at udnytte usikkerheden og bragte sig komfortabelt foran med 16-4, inden vi igen fik styr på spil og nerver. Det var igen Súsanna Ludvig der med en effektiv serv bragte spænding tilbage i sættet, da hun i en stime der indeholdt tre af sine i alt syv serveesser i kampen, hjalp sit hold fra 15-21 til 20-21. Desværre var det for sent at vi gjorde come back i kampen og til trods for god fight, løb ASV med sættet med 25-22.
 
Fjerde sæt startede betydeligt mere jævnbyrdigt og de to hold fulgtes ad frem til 14-14, hvor ASV fik et overtag og kunne køre sejren i hus med 25-18.
 
Det er et presset mesterhold der nu må se sig hensat til den nedre del af tabellen, men fremgangen i spillet har været markant og der er stor tiltro til at den vil fortsætte i den kommende tid. Vi har nu mødt de tre hold der ligger øverst i tabellen, så det skulle gerne resultere i sejre når modstanderne i de kommende kampe kommer fra pladser længere nede i ligaen. Næste kamp er således mod rækkens nummer 6, DHV Odense, som kommer på besøg i Stadionhal 1, lørdag d. 5, november kl. 14.00.