Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Brøndby på præmiepodiet (Foto: Patrick Dûfrece)Man fristes til at sige selvfølgelig fem sæt. Som i den første bronzekamp i serien der spilles bedst af tre kampe og som tre ud af de fem semifinalekampe der førte frem til bronze forløbet, blev også den anden bronzekamp en 5-sætter, hvor Brøndbys medlevende publikum sad på kanten af sæderne, da klubbens kvindehold tirsdag aften d. 16. april vandt bronzemedaljer i endnu en utrolig spændende 5-sæts kamp, hvor de havde været nede med 2-1.

Servemodtagningen hos os var væsentlig bedre end den havde været i første kamp, men udnyttelsen af de muligheder det gav i angrebet udeblev og det var derfor Gentofte der havde en marginal føring i starten af kampen, men i Olivia Nicholsons serv kom der mere gang i pointudviklingen og vi gik fra 6-8 til 10-8. Udover en god servestime som indeholdt et es, blev hun også brugt flittigt til angreb fra bageste række, hvor hun vandt tre backspikes. Fra da af holdt vi føringen, som tog endnu et ryk i Abby Feyereisens serv, i en periode hvor hende makker på centerpladsen, Mette Breuning var helt ustoppelig og scorede 100% på sine fire angreb og vi kom på 19-13. Mette Breuning var før kampens start, helt fortjent, blevet kåret som centerspiller til årets hold i en afstemning foretaget af Volleyligaens spillere. Gentofte fik arbejdet sig tilbage i sættet, men nåede ikke i mål, da blandt andet Olivia Nicholson, var helt ustyrlig og vandt hele ni angreb i sættet og dermed havde stor andel i første sæts succes som førte til 25-22.

Med første sæt i hus, kunne vi have håbet på at Gentoftes ville begynde at spille nervøst, men det var på ingen måde tilfældet. De fik efter en lige start på andet sæt overtaget i Clara Windeleffs serv fra 8-6 til 12-6. Clara Windeleff som gennem kampen var Gentoftes dominerende spiller var ligeledes blevet kåret til årets hold på kantangriberpladsen. Gentoftes forsvar fungerede godt og vi kunne ikke score de nødvendig point, så Gentofte udbyggede og tog sættet med 25-16.

Der kom mere bid i vores angreb i tredje sæt, hvor Emma Gylling og Berit Jensen som var sat på banen til dette sæt havde succesfulde angreb og vi tog en føring der var størst ved 11-7, men Gentofte ville det anderledes og fik kontakt ved 15-15. Der blev igen skabt afstand i Mette Breunings serv til 19-15, men ved 22-22 havde Gentofte igen lukket hullet og selv om Abby Feyereisen kom ind i en rigtig god periode, som fortsatte ind i fjerde sæt, var det ikke nok og Gentofte tog sættet med 25-23.

Vi var nu, som i første kamp, bagud md 2-1 i sæt. Gentofte havde momentum og tog en hurtig føring, som vi dog fik elimineret ved 7-7 og i Emma Gyllings godt pressende serv blev der skabt en føring på 11-8. Der blev udbygget yderligere i Olivia Nicholsons serv til 18-12. Abby Feyereisen som startede en rigtig god periode i slutningen af tredje sæt, fortsatte de gode takter og nåede med sættets fem pointgivende angreb op på en imponerende stime på syv vindere i træk. Hendes center kollega Mette Breuning hold sig heller ikke tilbage. Også hun blev fodret af hæver Rebecca Illingworth og vi kunne med 25-19 bringe kampen ud i fem sæt.

Det var nu med ryggen mod muren for Gentoftes vedkommende, mens vi kunne skimte medaljerne forude. Det resulterede i intense dueller, som begge hold havde stor ære af. Mette Breuning skabte med en god servestime et lille hul til 5-3. Ved nettet var Emma Gylling effektiv med tre vindere. Gentofte skabte kontakt ved 7-7, men vi tog pointet til baneskift ved 8-7 og Abby Feyereisen gik til serv. Hun lagde ud med to esser og da Gentofte vandt serven tilbage, var det med os i en føring på 11-7. Gentofte var tæt på at få lukket hullet og minimerede til 13-12, før Berit Jensen som spillede et rigtigt godt sæt slog bolden i gulvet til matchbold. Anfører Mette Breuning gik til serv og pressede den så effektivt, at Gentofte modtagningen havde retning direkte over nettet, hvor den blev stoppet af Abby Feyereisen som netop var kommet frem til nettet. Hermed sejr på 15-12 og den samlede spillertrup kunne jublende indtage banen og lade sig hylde af det medlevende publikum, som har støttet dem hele vejen.

Ved den efterfølgende medaljeoverrækkelse blev vi desuden tildelt en kontant belønning på 6.000 kr. fra forbundets sponsor Andelskassen.

En lang og svær sæson er nu til ende. Undervejs har vi været ramt af skader og andre udfordringer og det lå ikke i kortene at det skulle være en sæson med medaljer, men headcoach Gianluigi "Gigi" Proto, har formået at arbejde holdet ud af problemerne og føre holdet frem til en succes der var tæt på at give en finaleplads,i et tæt semifinale forløb som gik i fem kampe.